keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

KEITTIÖ

Keittiön valinta on ollut erittäin haasteellista. Olemme pyytäneet tarjoukset Topi-keittiöiltä, Keittiömaailmasta, Puustellilta, Silkkitimpureilta (Nobblessa), Puuvajasta ja Kalustetukusta.

Keittiön lähtökohtana on valkoinen kiiltävä ovi, ei kuitenkaan korkeakiiltoinen. Materiaali on maalattua/lakattua mdf:ää. Unelmana oli vetimetön/vedinurallinen keittiö, mutta nyt lähes puolen vuoden suunnittelun jälkeen käytännöllisyys voitti ja vedinura jätettiin pois. Puustellilta löytyi alumiininen vedinprofiili, joka näyttää vedinuralta, mutta jonka ote on toisin päin.  Koemme sen helpompana käyttää, joten päädyimme siihen. Sama vedin löytyy myös Puuvajasta. Taso on laminaattitaso, joka jäljittelee laastia/betonia. Altaaksi tulee musta kvartsikomposiittiallas, joka on kestävä ja hygieninen. Välitila on lasia. Seinän väri on vielä hakusessa. Löysin ihanan harmaan tapetin, jossa on metallihippuja tuomassa hieman glamouria. Kyseinen tapetti löytyy turkulaisesta sisustusliikkestä Sisustus-Anne. Se maksaa 300€/metri, joten jouduimme sulkemaan sen pois. Vielä leikittelen ajatuksella, että tekisin itse vastaavaa tapettia...

Ajatuksia selkeyttääkseni listaan alle kaikkien tarjousten hyviä ja huonoja puolia. Kaikki ovat meidän mielipiteitä ja kokemuksia, eivät faktoja.

Keittiömaailma:

Aloitimme tästä liikkeestä ja kokemus oli mielyttävä. Olin nähnyt liikkeessä Ala carten kauniin oven, josta koko keittiön suunnittelu lähti. Myyjä kuunteli toiveitamme, jonka jälkeen osasi tarjota juuri meille mieleisiä asioita.

+ Ammattitaitoinen myyjä
+ Kaunis ovi
+ Luotettava toimittaja
+ Vessojen altaat kauniit ja laadukkaat

- Kallis
- Peitelevyt eivät samaa kiiltävää, jota kaapit (hinnasta johtuen)
- Ei sopivaa vedintä
- Liukuovi vaihtoehdot täysin ala-arvoiset
- laatikoiden kantokyky 50kg

Topi-keittiöt

Kannustalojen yhteistyökumppani, jonka vuoksi liikkeeseen päädyimme. Myyjänä oli miehen vanha työkaveri, joten hinta oli kohdallaan. Heillä kauppaan yllytettiin kaiken maailman kaupan päällisillä. Tippui pois, koska meidän mieleistä ovi-mallia ei löytynyt.

+ Halpa
+ Luotettava toimittaja
+ Vessan kalusteen sävy hienoin (turkoosi)
+ Liukuovi vaihtoehdot kattavat

- Ei kiiltävää ovivaihtoehtoa

Puustelli

Tänne ei pitänyt edes mennä heidän maineensa vuoksi. Lehdessä oli kuitenkin ilmoitus ilmaisesta blenderistä sunnitteluajan varanneille, joten päätin kokeilla. Myyjä yllätti positiivisesti täysin erilaisella suunnittelulla. Ja blenderi on ollut kovassa käytössä pikkusällin ruokien teossa.

+ Sama ovi kuin keittiömaailmassa
+ Toimiva vedin
+ Paras suunnittelu
+ Viimeistelty keittiö
+ laatikoiden kantokyky 70 kg
+ Hyvä muunneltavuus (esim. erikoissyvälaatikko)

- Hintava
- Paljon huonoja kokemuksia toimituksista

Puuvaja

Kaveri suositteli. Alku oli kankea, vaikka myyjä oli todella mukava emme oikein ymmärtäneet toisiamme. Saimme vaihdettua myyjän ja nyt kokemus oli hyvin erilainen. Vahva vaihtoehto. Odotamme vielä viimeistä tarjousta.

+ Kohtuullinen hinta
+ Sama ovi kuin Keittiömaailmassa ja Puustellissa
+ Sama vedin kuin Puustellissa
+ Kaunis taso
+ Liukuovi vaihtoehdot kattavat

- Hintavat vessan kalusteet
- Myyjä ei ymmärtänyt toivoitamme (saimme vaihdettua myjää)
- Laatikoiden kantokyky 50 kg

Silkkitimpurit

Saksalaisen huippukeittiötoimittajan Nobblessan messutarjous (-40%) houkutteli kokeilemaan. Toiminnot olivat loistavat valaistuksesta liiketunnistimella toimivaan jätekaappiin. Hinta kuitenkin oli alennuksen jälkeenkin melkein tuplat muihin verrattuna.

+ Toiminnot
+ Laatikoiden kantokyky 70kg
+ Kaunis taso
+ Tasokas toimittaja

- Kallis
- Ovet vain matta tai korkeakiilto
- Myyjä ei osannut vastata kysymyksiimme
- Muunneltavuus rajallista

Kalustetukku

Messuilla oli sisustussuunnittelija, jolla oli hienoja ideoita. Kannustimena suunnitteluajan varanneet saivat kattilasetin, joten tokihan tämäkin piti kokeilla. He tippuivat kuitenkin pois jo ennen tarjousta rajallisen muunneltavuuden ja vanhanaikaisen suunnittelun vuoksi. Lisäksi ennakkokäsitykseni liikkeestä ei ole kovin hyvä.

+ Hieno taso

- Muuneltavuus rajallista
- Suunnittelu vanhanaikaista
- 5 viikkoa mennyt emmekä ole vielä saaneet tarjousta


Näiden perusteella Puuvaja ja Puustelli on vahvoilla. Mielessä oli vielä käydä Kvikillä ja Keittiöjätillä pyytämässä tarjoukset, mutta taitaa keittiöuupumus iskeä kiireiden lisääntyessä tontilla. Laitan suunnitelmat keittiöstä, kun tiedän mihin päädytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti