maanantai 26. tammikuuta 2015

Haaveista suunnitelmiksi!Insinööritoimisto Erkki Koivusalo
Meillä oman talon rakennusprojekti on lähtenyt käyntiin ja haluan ikuistaa projektin vaiheet, jotta tämä ainutkertainen kokemus ei unohtuisi. Kahden vuoden jahkailun ja suunnittelun jälkeen teimme viime kesänä päätöksen: nyt on aika! Päätökseen vaikutti syyskuussa syntyneen esikoisen myötä kasvava tilantarve.  Olemme rakkaudella rakentaneet kerrostalokaksioomme kodin pienelle perheelle, mutta nyt on aika rakentaa isompi koti yhtä suurella rakkaudella.

Talotoimittajia ja -malleja selailtiin paljon ja kaikki vaihtoehdot mietittiin huolella. Lopulta palattiin kuitenkin alkuperäiseen haaveeseen - Kannustalon Harmajaan. Talomme idea lähti Harmaja 148-mallista, mutta muutoksia tuli paljon. Vaatehuone sai väistyä, jotta saatiin puulämmitteinen sauna. Eteisen seinää siirrettiin, jotta saatiin tilaa Mikki Hiirille. Taloa jatkettiin hieman, jotta aikuisten makuuhuoneesta saatiin tilava ja säilytystiloista toimivat. Myös tekninentila tarvitsi uuden sijoituspaikan autotallin poistuessa talon kyljestä. Näistä ja lukuisista muista muutoksista meille suunnitteli unelmiemme talon Sirkku Koivusalo-Löytänä. Erityisen tyytyväisiä olemme hänen suunnittelemiinsa terasseihin, joista tulee varmasti upeat.


Insinööritoimisto Erkki Koivusalo

Tällä hetkellä meillä siis rakennusluvat valmiina ja LVI- ja sähkösuunnitelmia viimeistellään. Tienpohjaa ja tonttia ollaan raivattu kohta 5 kuukautta - ehkä kohta on valmista! Kunnon pakkaset kun saadaan ajetaan murske tielle ja pihaan. Maaliskuun alussa tulisi sitten aloittaa maatyöt tontilla, jotta perustus on valmis huhtikuussa kun elementit saapuvat. Pystytyksen jälkeen jatketaan taas ominvoimin, onneksemme apuna on joukko avuliaita sukulaisia ja ystäviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti