tiistai 8. syyskuuta 2015

Taas lattiaa

Lattiaa olemme etsineet kauan ja pikkuhiljaa alkaa epätoivo valtaamaan mielen. Lattia on suurin sisustukselllinen elementti ja haluan sen olevan juuri oikea. Huomaan tykästyväni vaaleaan saarniin. Pelkään sen kuitenkin olevan hetken huumaa, koska sitä on nyt paljon esillä joka paikassa. Tässä muutama inspiskuva, millaista lattiaa haemme.


Kuva Timberwisen nettisivuilta.
Yllä oleva Timberwisen parketti on minusta todella kaunis ja tätä lookia haetaan, mutta laminaattina. Väri pitää siis olla vaalea, mutta aika suurtakin vaihtelua saa olla.

Kuva Pergon nettisivuilta.
Pergolta löysin mielestäni hienon lankkumaisen laminaatin. Tämä on kuitenkin jokseenkin hintavaa ja suurena miinuksena on, että laminaatin reunat ovat viistetyt. Viistereunaista laminaattia on nyt paljon kaupoissa ja se antaakin lattiaan kauniin puulankkumaisen fiiliksen. Meidän perheessä on kuitenkin lapsi ja nelijalkaisia, joten siivouksen kannalta mahdollisemman sileä lattia olisi hyvä. Imuri meillä käy harvakseltaan ja tykkään ennemmin suoraan pestä lattiat, joten en usko urien puhdistuvan kovin hyvin. 

Kuva Novafloorin nettisivuilta.
Parador on suosikki laminaatin valmistajani. Siitä en ole kuullut kuin hyvää, joten sen laminaatti tekisi mieli valita. Yllä olevasta Trooppisesta Saarnista minulla on mallipala, mutta siinä ei värien vaihtelua näy ollenkaan, jonka takia se oltiin tiputettu pois kunnes uudelleen selailin näitä kuvia. Tarvisi päästä näkemään ihan luonnossa ja vähän isommalla pinnalla, jotta tietäisi onko hyvä. Paradorin laminaatteja on vain kovin huonosti esillä meillä päin. 

Kuva Novafloorin nettisivuilta.

Pitkään suosikkina on ollut Paradorin valkokalkittu saarni. Tästä olen aiemminkin maininnut. On todella kaunis, mutta myös todella valkoinen. Me haluamme vaalean, mutta saisi olla hieman puisempi, jotta toisi lämpöä kotiin, jossa seinät tulevat valkoisiksi.

Paradorin Tammi bohemia
Paradorilta löysin Tammi Bohemian, jota en siis ole vielä livenä nähnyt. En ole ihan varma pidänkö noista oksan kohdista, jotka näyvät noin selkeästi. Toisaalta lattiassa on jotain loftfiilistä. 
Näiden kanssa täällä pähkäillään. Jos jollain on hyviä ideoita lattiaan saa jakaa, jotta päästäisiin päätökseen.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa olla yhteydessä toimittajiin ja pyytää mallipaloja, jos ei omalla paikkakunnalla ole valikoimaa esillä. PK-seudulla on tietysti huikeat valikoimat näytillä monessa paikassa, ja voin omakohtaisesti paradorin laminaatteja samoilla ajatuksilla pitkään tuumineena, että löydät sieltä taatusti omaan makuusi sopivan. Jos vain yhtään on asiaa Vantaalle, niin Novafloorin myyntinäyttelyssä on isoina pintoina iso valikoima näytillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni vinkistä. Jonkin verran ollaan mallipaloja tilailtukin ja kesällä itse asiassa vierailtiin Novafloorissa. Paljon oli tosiaan esillä, mutta ei juuri niitä mitkä meitä kiinnosti. Sovitettiin pysyähdys asuntomessureissuun, joten ehkä myös hieman kiireellä katsottiin läpi ja eikun eteenpäin. Nyt löysin Bauhaussin sensaatiopäiviltä Paradorin Saarni parkerin, joka on kyllä aika kaunis. Täytyy ehkä uudelleen miettiä sitä parkettia kuitenkin. ;)

      Poista