tiistai 27. tammikuuta 2015

Ostoksia

Meillä taloa rakennetaan pienellä budjetilla laadusta tinkimättä. Vanhankansan viisaus - köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa - pätee tähänkin projektiin. Vaikka tontti on vielä tyhjillään, ollaan jo paljon kierrelty rautakauppoja ja nettiliikkeitä. Hyviä tarjouksiakin ollaan löydetty.

Ensimmäinen ostos uuteen kotiin oli Rento saunasanko, joka tarttui mukaan Kodin1:stä. Värinä on ihanan herkullinen kupari/oranssi. Olen aina pitänyt Rento-tuotteita naurettavan hintaisina, mutta tämä väri vei sydämeni, onneksi se oli tarjouksessa!

Kirjasto on meidän perheessä varattu miehelle ja hänen tietokoneelleen,  saanpahan sen vihdoin pois olohuoneen nurkasta! Pienen palan kirjastoa aion kuitenkin varastaa lukunurkkaukseksi. Tähän tarkoitukseen löysin divaanin, jonka meinaan sijoittaa kirjaston ison ikkunan eteen. Divaani on oikeasti palasohvan osa, mutta meille se tulee yksinään.


Pitkän suunnitteluprosessin myötä meillä on aika tarkka mielikuva siitä millaista uuteen kotiin tulee. Matkan varrella on kuitenkin saanut huomata, että mieli muuttuu koko ajan ja valintoja on vaikea tehdä. Mitä jos en pidäkään siitä enää vuoden päästä?
Lähtökohtana oli mustaa, valkoista ja paljon kirkkaita värejä. Materiaalivalintojen myötä väriskaala on kuitenkin himmentynyt ja paljon ollaan valittu neutraaleja värejä. Väripaletissa tällä hetkellä on edelleen valkoista, mustaakin, harmaata aika paljon ja joitain väripillkkuja. Suuret kirkkaat väripinnat ovat kuitenkin jääneet pois ja kodista toivotaan harmoonista ja kodikasta. Materiaaleissa valinnan varaa on paljon ja uutta löytää koko ajan. Edessä on vielä siis paljon vaikeita päätöksi.

Tällä hetkellä kilpailutetaan keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita, joten niistä tulossa lisää asiaa myöhemmin. Myös kylpyhuoneiden laattoja ollaan katseltu ja kodinhoitohuoneen vessaan jo ihana seinälaatta ostettukin, tarjouksesta tietenkin!

2 kommenttia: