lauantai 22. elokuuta 2015

Kiintokalusteet

Meille tulee kiintokalusteet Puuvajasta Kaarinasta. Yhteistyö heidän kanssa lähti liikkeelle hieman nahkeasti, mutta nyt olemme erittäin tyytyväisiä palveluun ja hintaa. Olemme kuulleet heistä hyvää tuttavien kautta, mutta itse osaan sanoa kokemuksia paremmin kaapistojen saavuttua. Kaapistoja on käyty suunnittelemassa useammassa keittiöliikkeessä viime syksystä alkaen. Mieli on muuttunut useita kertoja ja viimein meillä on kasassa mieleiset kiintokalusteet.

Keittiön kaapistot ovat kiiltävää valkoista, ei kuitenkaan korkekiiltoista, ja vetiminä on alumiiniset vedinprofiilit, ei kuitenkaan vedinurat. Kaikki keittiön näkyvät osat ovat samaa materiaalia, joka tekee mielestäni keittiöstä viimeistellyn näköisen. Tasoksi olisin halunnut valkoisen kiiltävän komposiitin, mutta budjetti ei siihen taipunut, joten tilalle otimme laminaattia. Kiiltävää valkoista laminaattia kukaan keittiömyyjistä ei suostunut myymään heikon kestävyyden vuoksi (naarmut), joten valitsimme betonijäljitelmä tason. Kodinkoneet ja liesituuletin tulevat valkoisena. Liesituuletin onkin aiheuttanut päänvaivaa, mutta siitä lisää joku toinen kerta.

Keittiön ovi ja vedinprofiili.

Laminaatti taso.

Olohuneen ja keitiön välinen seinä. Kuvasta poiketen jääkaappi ja pakastin ovat valkoiset.

Vastakkainen seinä.

Näkymä ruokailutilaan.

Mietimme pitkään valkoisen ja tumman keittiön välillä. Päädyimme kuitenkin valkoiseen, koska se on ollut pitkäaikainen unelmani. Keittiö on tärkeä osa kotia ja suuri osa sisustusta ja valkoinen tuntui turvallisemmalta valinnalta. Tummaa halusimme kuitenkin johonkin, joten kodinhoitohuone sai antrasiitti ovet.

Kodinhoitohuone.

Pukeutumistilaan oli tarkoitus tulla kiinteäpenkki, mutta jakotukit tulevat liian korkealle. Päädyimme siis valitsemaan mattavalkoisen vetimettömän kaapiston piilottamaan jakotukit. Tähän saamme lisää säilitystilaa ja mahdutamme myös mankelin, josta olimme jo luopuneet. 

Pukeutumistilan kaapisto. Tämä tila on lähinnä läpikulkutila pesuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen.

Vessoihin halusimme tuoda hieman lämpöä ja tämä toteutettiin latten värisillä kalusteilla, joissa on puunsyyt näkyvissä. Isompi vessa on minulle varattu ja pienempi vessa on mieheni vessa, joten säilytyskalusteet ovat mietitty molempien tarpeiden mukaan. Kuvasta poiketen molempiin vessoihin tulee Geberitin seinä-wc:t.

Miehen vessa peilikaapilla.

Minun vessa valopeilillä.

Eteiseen mahtuu vielä iso peiliovellinen liukuovikaapisto. Meidän talossa on pyritty välttämään liukuovikaapistoja, koska en jostain syystä pidä niistä. Eteisessä liukuovet ovat kuitenkin käytännölliset. Alkuperäinen suunnitelma oli, ettei missään tapauksessa peiliä. Niin kuin aiemmin sanoin mieli on muuttunut monta kertaa. :) Näin sisustuslehdessä kuvan kokonaan peilillisistä ovista, jotka kauniisti peilasivat vastakkaisella seinällä olevan tapetin. Koska eteisen toinen seinä on ainut seinä johon meillä tulee tapettia, päätimme ottaa siitä kaiken irti peiliovilla. Eteisen kaappiin pitää taas piilottaa jakotukkeja, joten ne määräsivät sisustan. Ovista minulla ei ole kuvaa, mutta tässä sisusta.Meidän makuuhuoneessa on vaatehuone, mutta sen sisusta päätetään vasta muuton jälkeen. Tällöin nähdään todellisuudessa millaista säilytystarvetta vailla olemme. Pikkumiehen huone on vielä ilman kaappeja. Leikittelen ajatuksella vanhasta liinavaatekaapista, jonka maalaisi kirkkaalla värillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti