sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sikin sokin sitä ja tätä

Taas on viikko ja viikonloppu mennyt huimaa vauhtia. Töihin paluuni jälkeen raksa on edennyt huomattavasti hitaammin. Viikolla ei olla juurikaan raksalle ehditty, mutta viikonloput ollaan koitettu painaa pitkää päivää. Väsymys iskee aina välillä ja tuntuu, ettei mihinkään muuhun elämään ole aikaa. Ollaan kuitenkin päästy jo pitkälle ja palkinto tulee olemaan kaiken tämän arvoinen.

Putkimies kävi viikolla asentamassa hanojen rasioinnit, joten saatiin levytettyä loput seinät kylpyhuonetta lukuunottamatta. Siellä suurin osa seinistä on kiviseiniä ja loput ajateltiin levyttää kipsilevyllä, jossa on valmiiksi vedeneriste.

Isäni aloitti vihdoin selän parannuttua hormin muuraamisen. Hormi näyttää aika hyvältä ja tekisi mieli jättää se saunan puolelta näkyviin. Isäni ei ajatuksesta innostunut, koska asiasta ei oltu etukäteen sovittu, jotta hän olisi tiennyt muurata tasaisemmin. Omasta mielestäni hormi saisikin olla hieman epätasainen ja graffi.

Raksaa on siivottu eilen ja tänään. Eikä sitä enää illalla uskonut, kun läksimme kotia kohti. No ensi viikolla taas uusiksi.

Henkilökohtainen suuri etappi tuli myös saavutettu tällä viikolla, talo on maalattu. Vihdoin kaikki julkisivut on maalattu! :) Toki vielä irtonaisia listoja ja lautoja on maalaaamatta, mutta suuret pinnat ovat valmiit.

Myös "ulko-ovet" on laitettu paikalleen, jotta sisään saatiin lämppärit päälle. Isäni teki styroxista väliaikaiset ulko-ovet. Itse en olisi malttanut nähdä varsinaisia ovia paikallaan, talosta olisi taas tullut astetta valmiimman näköinen. Päätimme kuitenkin uskoa isäni kokemusta ja laittaa ulko-ovet paikalleen vasta, kun on pakko, jotta vältytään turhilta kolhuilta.

Aloittelin teknisentilan seinien tasoitusta ja siitä jatketaankin ensi viikolla. Oli sen verran tarkkaa, haastavaa ja kärsivällisyyttä vaativaa hommaa, etten taida olla paras ihminen sen tekemiseen. Taidetaankin suosiolla ottaa ammattimies tasoittamaan asuintilojen seinät.

"Ulko-ovi" paikallaan.

Hormi nousee.

Aika mukavan näköinen.

Raksa jo ihan sikin sokin.

Viimeinen julkisivu maalattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti