maanantai 16. helmikuuta 2015

Lattia

Uuteen kotiin haluaisimme tammi tai saarni parkettia. Ei liian tummaa eikä liian vaaleaa. Ei liian punaista eikä liian keltaista. Löysin muutama viikko sitten laadukkaan parketin K-raudan tarjouksesta. 3-sauvainen ja hitunen valkolakkaa. Todella kaunis.
Aikamme asiaa pohdittua ja Facessa mielipiteitä kerättyä tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että laminaatti on kaikin puolin parempi. Laminaatti on iskun ja  naarmun kestävämpi. Parkettia voi toki hioa, mutta kuka sitä jaksaa todellisuudessa koskaan tehdä. Hyvään laminaattiin saa kotikäytössä 20-30 vuoden takuun. Siinä ajassa jo kyllästyy kuosiinkin ja haluaa uutta. Laminaatti saattaa olla liukas, mutta niin on kova parkettikin. Laminaatti voi olla kylmä, mutta meille tulee lattialämmitys. Hyvä laminaatti maksaa puolet kohtalaisen parketin hinnasta. Kaikki faktat tukee laminaattia, mutta kun se parketti on parketti. Näyttää luonnolliselta ja kauniilta.
Nyt kierrelty muuta viikko sitten laminaattia etsien eikä oikein tunnu löytyvän. Vihdoin löysin Starkilta Pergon laminaatin. Hieman vaaleampi mitä oltiin toivottu, mutta todella kaunis, jäljittelee Saarnia. No eikös hinta sitten pompannut samaan sarjaan parkettien kanssa. Enkä nyt sentään laminaatista maksa samaa kuin parketista. Mikä todella tyhmää, koska mahtuu budjettiin ja olisi laadukas. Mutta ei niin ei.

Kuva Pergon nettisivuilta. Nordic saarni laminaatti.

Etsintä siis jatkuu...
Karitmalta tilasin muutaman julkiseen käyttöön tarkoitetun laminaatin mallikappaleet, mutta sopivaa ei löytynyt. Nyt tilasin vielä muutaman mallin lisää. Toivotaan, että niistä löytyisi.

Kuvat Karitman nettisivuilta.

Eihän sen lattian valinnalla nyt vielä kiire ole. Varsinkaan kun sen kauniin parketinkin tarjous oli ja meni. Lattia on vaan todella hallitseva osa sisustusta ja olisi helpompi suunnitella muita kalusteita ja tekstiilejä kun sen lattian tietäisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti