tiistai 10. helmikuuta 2015

Rakenna & sisusta -messut

Messuviikonloppu on takana ja käteen jäi kodinkoneet, taloautomatiikkaa ja pari keittiösuunnittelua. Milla Alftanin sisustusluento oli mielenkiintoinen ja sain sieltäkin pari toteutuskelpoista ideaa. Muun muassa vessaan voisi sijoittaa kalusteen alle himmeän liiketunnistimella toimivan yövalon. Ei tarvitse laittaa kirkkaita valoja päälle eikä yrittää haparoida pimeässä. Nähtäväksi jää mitkä ideat tulevat toteutettavaksi.

Kodinkoneet tulee AEG:ltä ja niistä saatiin hyvät kaupat. Kodinkoneiden merkki määrittyi jääkaapin ja induktiotason mukaan. Päätettiin olla integroimatta jääkaappia ja pakastinta, joten niiden ulkonäkö oli tärkeä valinta peruste. AEG:ltä löytyi myös kohtuuhintaisena haluamamme induktiotaso. Taso on 80cm leveä, joten tasolle mahtuu hieman normaalia enemmän kattiloita. Kattilat voi asettaa tasolle mihin kohtaan vaan ja taso lämpeää vain kattilan alla. Nämä ja muut näppärät toiminnalliset seikat vaikuttivat pääasiassa miehen päätökseen, mutta minun päätös perustui enemmänkin ulkonäöllisiin asioihin. Taso on nimittäin täysin musta ollessaan pois päältä. Todella tyylikäs!

Olimme varautuneet messuille pyytämällä kahdelta keittiömyyjältä hinta kyseisille kodinkoneille sekä netistä selvittämällä halvin mahdollinen hinta konekohtaisesti. Uuni ja tiskikone vaihtuivat huomattavasti parempiin, koska livenä nähtynä eivät vastanneet meidän odotuksia eikä myyjäkään näitä suositellut. Expertin messuhinnat olivat erittäin kilpailukykyiset ja lähes kaikki koneet saatiin netin halvinta hintaa alhaisemmalla. Vielä kun kokonaishinnasta saatiin tingittyä muutama kymppi, oli kaupat valmiit.
Tässä meidän keittiön setti. Kuvat AEG:n nettisivuilta.

Verisurelta tulee taloautomatiikkaa. Tästä ei vielä kauppoja tehty, koska taloprojekti on niin alkuvaiheessa. Lähempämä talon valmistumista otetaan heiltä edustaja räätälöimään meille sopiva paketti. Mies hoiti tämän asian selvittelyn, joten toivottavasti en paljon valehtele kertoessani mitä sisältää. Ajatukena on saada perusvarashälytys, josta tulee ilmoitus meidän puhelimiin. Varashälytys toimii liiketunnistimilla ja ovimagneeteilla. Ainakaan myyjän mukaan meidän karvakavereista ei pitäisi liikehälyjen laueta, koska ovat alle 35 kiloisia. Tämä jää nähtäväksi. Lisäksi tulee kosteuden, palon, sisäilman ja energian seuranta. Kaikkea tätä pystyy hallinnoimaan etänä älypuhelimella. Lukitussysteemin avulla voi avata tai lukita ovet puhelimen välityksellä, esim. huoltomiehelle tai vaikka mummille. Kyseistä systeemiä ollaan etsitty jonkin aikaa. Tämä kuulosti erittäin hyvältä ja toimivalta. Hintakin oli kohtuullinen.

Tällä hetkellä ollaan otettu keittiötarjous Keittiömaailmasta, Topi-keittiöiltä ja Puustellilta. Nyt varattiin vielä suunnittelut Kalustetukkuun Charmian kalusteille sekä Silkkitimpureille Nobblessan kalusteille. Charmialta en paljoa odota, mutta heillä oli uutta materiaalia oleva todella tyylikäs ja slimmi työtaso vaihtoehto. Hyvänä bonuksena suunnittelun varanneet saavat kattilasetin. Nobblessa on saksalainen Euroopan johtava keittiövalmistaja. Hinta on hieman kalliimpaa, mutta messutarjouksena (-40%) saattaisi olla mahdollinen. Nobblessan esittelykeittiössä oli paljon luksustekniikkaa, joka herätti mielenkiinnon -liiketunnistemella toimiva roskiskaappi sekä kaapistojen kaukosäätimellä ohjattavat led-valot. Kerron keittiövalinnoista lisää, kun saadaan tarjoukset kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti