lauantai 18. heinäkuuta 2015

Asuntomessut: Sauna ja kylpyhuone

Saunasta olemme puhuneet paljon. Minusta saunan tulee olla puunvärinen. Puukiukaan taakse ajatuksena on ollut mustaa kimaltavaa kaakelia. Esim. Kaakelikeskuksen Ape star city rect 60x60. Asuntomessuilla oli muuten Kaakelikeskuksella diili, jolla heiltä saa 2 vuoden aikana 30% alennuksen yli 700 euron ostoksesta ja kaikista ostoksista sen jälkeen.


Eipä näytä kuvassa miltään, mutta laatta kimaltaisi hienosti kiukaan liekkien ja saunan valaistuksen ansiosta. Ideana olisi laittaa kattoon ledejä ja kuituvaloja tähtikuvioihin. Idea on syntynyt sähkösuunnitelman jälkeen ja tällä hetkellä urakkaan kuuluvat vain ledit, joten katsotaan riittääkö rahat tähän ideaan. 


Messuilla samantapaista ideaa oli toteutettu aulan/olohuoneen katossa, kivalta näytti. Mieheni haluaisi asettaa valot oikeisiin tähtikuvioihin. Eihän sinne montaa voi mahtua, mutta jos edes Otava tai Pieni karhu.

Messuilla oli useampi musta sauna, jossa lauteet olivat vaaleaa puuta. Mieheni oli tätä jo aiemin ehdottanutkin, mutta minä olen ajatuksen tyrmännyt. Saunanhan tulee olla puunvärinen. No... Messusaunat olivat todella hyvännäköisiä ja innostuin mustasta saunasta. Nyt ajatusta haudutetaan ja selvitellään onko tämä hetken huumaa vai pysyvä mielipide.

Säästösyistä olemme päättäneet laatoittaa kylpyhuoneen seinät kokonaan valkoisella kiiltävällä laatalla. Se on aikaa kestävä ja raikas ratkaisu. Kylpyhuoneemme on iso, joten säästö tässä kohtaa on suurehko. Olemme leikitelleet ajatuksella tehostelaatasta kylpyhuoneessa, mutta minä en ole koskaan ollut tehosteseinien ystävä. Olen hieman kaikki tai ei mitään ihminen.
Lattiaan haluaisimme betonimaista laattaa. Samaa laattaa tulisi saada 30x60 kodinhoitohuoneeseen ja 10x10 kylpyhuoneeseen. Jäljellä on kaksi kilpailijaa RTV:n Mineral grey ja Laattasataman Grey soul mid. Hintaero on reilu 20€/m2 ja niitähän on useita, joten valisemme todennäköisesti Mineral greyn. En vain ole ihan vielä valmis luopumaan Grey soulin ensi-ihastuksesta.

Kylpyhuoneen puolella päänvaivaa aiheuttaa iso ikkuna ammeen edessä. Niin hieno kuin se onkin niin suihkussa käydessä sen karmit kastuvat, eikä se tietenkään ole hyvä asia. Suunnitelmassa on piirretty väliin lasiseinä, mutta en pidä ajatuksesta. Puolikorkeaa seinääkin siihen on mietitty shampookoloilla, mutta nekin alkavat minusta olla loppuun käytetty idea enkä haluaisi seinän peittävän ikkunaa mistään suunnasta. Mietiskelen ja selvittelen vielä voisinko käsitellä karmin vettä kestäväksi jollain. Venelakka tulee mieleen, mutta empä siitä sitten enempää tiedäkkään. 

Shampoot haluain säilyttää ihan hyllyillä. Mielessä on ihan valkoinen ohut hylly kromikiinnityksillä suihkujen välissä. Materiaali täytyy miettiä... Messuilla oli hienosti tehty laatoista hyllyt, ei tämäkään poissuljettu vaihtoehto. Ei vain välttämättä ole kummoisenkaan näköinen valkoisella laatalla.


Vaihtoehtoja on paljon ja päätöksiä pitäisi tehdä. Suunnittelu on kivaa, mutta päätöksenteossa en ole koskaan ollut kovin hyvä. Kaiken lisäksi vaihdan mielipidettä useammin kuin paitaa. Onneksi olen naismisissa erittäin kärsivällisen miehen kanssa! 

2 kommenttia:

  1. :D Suunnittelu tosiaan on mukavaa, mutta vaihtoehtojen paljous välillä myös ahdistavaa. Jossain vaiheessa on vaan tehtävä päätökset ja tietty (ainakin meillä) myös raha ratkaisi. Tsemppiä sinne päätöksien tekemiseen!

    VastaaPoista
  2. :) Kiitos! Tsemppiä tarvitaan... Meilläkin useimpien päätösten peruste on ollut raha, sitä kun saisi joka paikkaan upotettua kuinka paljon vaan. Nyt rupee rakentaminen olemaan siinä vaiheessa, että ratkaisuja vaan on tehtävä ja kaikki ne varmasti lopulta riittävän hyviä on. Aina vaan mietityttää jos kuitenkin ruoho olisi hivenen vihreämpää aidan toisella puolella... ;)

    VastaaPoista