torstai 2. heinäkuuta 2015

Pihasuunnittelua

Veljeni kävi pihaa katsomassa ja suunnitteli suuret linjat. Nyt haluaisin alkaa istutuksia miettimään. Erityisesti tarvisi miettiä mihin tulee puita (omena, luumu, kirsikka), jotta ne saataisiin syksyllä istutettua. En halua siirtää sitä ensi vuoteen, jotta pääsevät mahdollisemman nopeasti kasvamaan. 

Tämä pellonreuna aiheuttaa murhetta. Tuo ruskea, vanha metsänpohja tulee nurmikoksi. En ole mikään nurmikon ystävä, mutta palloilukenttä tarvii pikkumiehelle olla. Tämä jääkin tontin ainoaksi nurmikko-osuudeksi. Keskelle nurmikkoa siirretään yksi tai useampi tontin suurista kivistä, joka/jotka valaistaan. Kivi on näin vastaanottomassa tontille tulijaa ja siihen olisi ajatus hankkia jokin nimikyltti tai kaiverrus. Nurmikko on siis aika iso, jää hyvän kokoiset palloilukentät vielä molemmille puolille. Pellonreunaan oli suunniteltu rivi kirsikkapuita. Rakastan niiden kukintoa. Luin kuitenkin, että kirsikka vaatisi tuulensuojaisan paikan. Ymmärrettävästi pellolta tulee aika kovaakin. Joku väitti, että kirsikka voi selviytyä tuulisellakin paikalla...? Toki olisi mukavaa jos ne tuottaisivat myös satoa, mutta se ei ole vaatimuksena, kaunis kukintokin riittää. 

Talon toiselle, itäiselle, puolelle olen ajatellut istuttaa 2 omenaapuuta, luumupuun sekä 2 karviaspensasta. Nyt mietinkin, että voikohan niitä istuttaa ihan siihen luonnolliseen metsänpohjaan. En sitä nurmikoa haluaisi istutella tosiaan enempää kuin on pakko. Vai mitä sinne puiden ja pensaiden väleihin kuuluisi laittaa? Itäinen puoli jää vähän talon taakse ja sinne oli muutenkin ajatuksena rakentaa kasvihuone miehelle ja jos oikein innostun niin ihan kasvimaakin tai viljelylaatikoita. Etupiha on pyhitetty oleskeluun ja leikkeihin. Takapiha taas jää ihan metsäksi. Tässä sitä on pohtimista. Hyviä vinkkejä istutuksiin otetaan vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti